Solberg Versagard ™ AS-100. Neste generasjon fluorfri skumvæske er her!

Solberg og Perimeter Solutions har lansert en ny type biologisk nedbrytbar, fluorfri skumvæske kalt VERSAGARD ™ AS-100. Denne skumvæsken er et toppmoderne alkoholbestandig skumkonsentrat uten fluorforbindelser (PFAS). VERSAGARD er designet for å slukke og sikre både klasse A og klasse B branner. VERSAGARD AS-100 har fått meget god karakter i testene EN 1568-3 og -4 (IA) ICAO, IMO, LASTFIRE og er også UL-godkjent.

VERSAGARD AS-100 inneholder en kombinasjon av overflateaktive hydrokarbonstoffer og tilsetningsstoffer som gir utmerkede slokkeegenskaper gjennom høy skumdannelse, damptrykkmotstand og beskyttelse mot gjenantenning (tilbakebrenning). Denne kombinasjonen av slokkeegenskaper virker effektivt mot grunne og dype brennstoffbranner og fungerer med ferskvann, saltvann og brakkvann.

Mange tidligere fluorfrie skumvæsker er svært viskøse og skaper ofte problemer ved dosering, men med VERSAGARD AS-100 har SOLBERG lykkes med å produsere en fluorfri skumvæske med en viskositetsprofil som kan sammenlignes med tradisjonelle AR-AFFF skumkonsentrater. Dette gjør skumvæsken lettere å dosere og at svært mange skumdoseringssystemer som finnes i dag allerede er kalibrert for denne typen skumvæske.

  • Høyeste resultat og sertifisert i henhold til europeisk standard EN-1568: 2018 del 3 & 4 på alle drivstoff med både ferskvann og saltvann – IA / IA – IA / IA
  • Består og er sertifisert i henhold til europeisk standard EN-1568: 2016 del 1 & 2 – For bruk med mellomskum og lett skum
  • International Maritime Organization Certificate MSC.1 / Circ. 1312
  • LASTFIRE sertifisert som BRA / BRA / BRA med 3 dyser (semi, osp, system)
  • Testet og sertifisert i henhold til ICAO nivå B – høy ytelse på flydrivstoff med både ferskvann og saltvann
  • Internt testet i henhold til UL 162